Teknologi til kommunikation med pårørende

Når man som menneske med demens bor på en institution, har man stadig i høj grad brug for at kommunikere med omverdenen og især de vigtigste mennesker i sit liv.

Der findes allerede mange teknologiske hjælpemidler til kommunikative formål, man kan eksempelvis benytte sig af Facetime, Facebook og Skype, hvis beboeren har lidt teknisk snilde. Disse platforme egner sig især godt til at kommunikere med børnebørn og oldebørn.

Andre forslag er at benytte sig af en digital dagbog – fx en tablet, man taler til, hvor beboere og medarbejdere kan dele oplevelser, opmærksomhedspunkter og gode historier fra hver dag, som kommunikeres til de pårørende. Denne dagbog kan lægges op på en personlig hjemmeside, som alle beboere har. På denne hjemmeside kan man også sørge for at skrive små logs og lægge videoer og billeder, når man som pårørende er på besøg – sådan at andre pårørende kan følge med i beboerens dagligdag og oplevelser.

På den måde sikres, at alle pårørende både kan bidrage til at dokumentere beboerens liv og oplevelser og samtidig følge med, hvis de ikke har mulighed for hyppige besøg.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *