Natur som terapi

Naturterapi er et ret nyt fænomen i Danmark, men har været brugt i et stykke tid i lande som England, USA og Australien, hvor det har været anvendt med stor succes. Det er igennem naturterapi muligt at forebygge lidelser såsom angst, depression og stress. Naturterapi kan enten opleves af beboeren selv, eller sammen med en plejer. Traumatiske oplevelser kan ofte være vanskelige at forklare med ord. At være i naturen – enten alene eller sammen med andre – kan åbne op for en ny måde at kommunikere på. Ved hjælp af naturens metaforer og symboler bliver det muligt at forklare, hvad der er sket, og hvordan det opleves. Samtidig er naturterapi ikke begrænset af et lille konsultationsrum, hvor mange mennesker kan opleve både angst og panik.

Indenfor kan man benytte sig af forskellige simulationer, såsom lydbånd med naturens lyde eller storskærme med film og billeder fra naturen. Samtidig kan man placere så mange planter som muligt indenfor, da det også har en positiv effekt på indeklimaet.

Udenfor er der utallige muligheder for at komme i kontakt med naturen og det er en mulighed for at komme ud i den friske luft, få motion og se nogle ting, man måske ikke ser til hverdag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *